İÇ ve DIŞ CEPHE BOYA UYGULAMALARI

İç Cephe Boya Uygulamaları

Boya, bir evin veya iş yerinin elbisesidir. Doğru özellik, doğru renkle buluştuğunda ortaya bir sanat eseri çıkar. Eğer doğru ekip tarafından uygulanır ise şahesere dönüşür.

Gelelim bu sonuca nasıl ulaşacağımıza.

Mevcut iç cephe uygulama alanlarının zeminleri ister kara sıva olsun ister saten alçı kullanılan boyanın "içeriği aynı fakat özelliği farklıdır".

İçerikten kastımız, iç cephe için tasarlanmış boyadır. İç cephedeki alanlarda duvarlara plastik diye adlandırılan iç cephe boyası kullanılır. Tavanlara plastik boya uygulanamaz. Tavanlara plastik boya uygulanır ise ileriki zamanlarda tutunduğu zemini bırakarak çatlamalar, baloncuk diye tabir ettiğimiz tavanda içi dolu hava keselerinin oluşmasına neden olur. Bu oluşumla tamiratlarla giderilebilir fakat plastik kaplanan alana tavan boyası istenilen ölçüde tutunamaz. Tavanlara özgü üretilen tavan boyasının kati suretle kullanılması gerekir.

İç cephe boyasının özellikleri farklılaşabilir. Özelik olarak içeriğinde silikon olmasından dolayı silinebilen iç cephe boyaları uygulama alanlarında kullanılmaktadır. İster plastik içerikli isterse silikon esaslı özelliğe sahip olan boyayı kullanalım dikkat edilmesi gereken detayın boyanın uygulanacağı alanın tozdan arındırılarak yüzeyi boyaya hazır hale getirmeliyiz. Konsantre astarın uygun inceltilerek iz bırakmayacak şekilde yüzeye uygulanması şarttır. Konsantre astarın alçı yüzeye sahip alanların temizliği için kullanıldığını hatırlatalım. Uygulama alanı daha önce boyanmış ise konsantre astar kullanımına gerek yoktur. Gerekli tamiratları yapıldıktan sonra iç cephe boya uygulaması yapılmalıdır.

Dış Cephe Boya Uygulamaları

Dış cephe bir yapının temel ve iskeletinden sonraki en önemli parçasıdır. Dış cephe duvar örümünden sonra, sıvanın kalitesi ve uygulamanın kusursuz olması gerekir. Dış cephe denince genellikle aklımıza ilk gelen boya olmaktadır. Boya dış cephenin en son katmanıdır. Boya önceki katmanların kalitesine göre cephede kalma ömrünü uzatır veya kısaltır. Dış cephede önemli olan son katman olan boyanın uygulanacağı alanın sağlıklı ve kurallara uygun olarak hazırlanmasıdır. Dış cephede kullanılan boyalar genel olarak Silikon esaslı, Akrilik esaslı ve silikonlu veya akrilik texture olarak uygulanır. Dış cephe boyasının ortalama yenilenme süreleri 5 yıldır. Dış cephe boyasının ömrünü tamamlamış olmasına rağmen yenilenmemesi yapının korozyona maruz kalmasına sebep olur. Bu durum yapının ömrünü kısaltır.

Unutmayın. Dış cepheye iyi bakarsanız yaşam alanınızı korur.

İç ve dış cephe hakkında detaylı bilgi almak ve uygulama yaptırmak için bizimle iletişime geçin.

Web sitesinin hosting süresi doldu ve yakında yayından kalkacaktır. Web tasarım sorumlunuzla iletişim kurarak hosting süresini uzatabilirsiniz.